Szeroki wybór tradycyjnych chlebów, przygotowywanych na bazie naszego własnego, tworzonego od podstaw zakwasu. Od znanych wszystkim klasycznych chlebów na mące pszennej oraz żytniej, po naturalne, dietetyczne wypieki o obniżonej kaloryczności.
Teff (miłka abisyńska) to jeden z najstarszych znanych nam gatunków zbóż, używany od wielu tysięcy lat. Jest nadal intensywnie uprawiany w północno-zachodniej Etiopii, gdzie stanowi istotny element diety ludności lokalnej. Dotrwał do dzisiejszych czasów w praktycznie niezmodyfikowanej, formie i dzięki temu stale możemy czerpać korzyści z jego unikatowej charakterystyki. Spośród wszystkich zbóż TEFF to najlepsza alternatywa żywieniowa dla chorych na celiakię, diabetyków i uprawiających sport. Etiopczycy spożywający TEFF kilka razy dziennie rzadziej zapadają na niedokrwistość, osteoporozę i cukrzycę. Mąkę do naszych wyrobów sprowadzamy prosto z jej źródła - Etiopii.
Teff (miłka abisyńska) to jeden z najstarszych znanych nam gatunków zbóż, używany od wielu tysięcy lat. Jest nadal intensywnie uprawiany w północno-zachodniej Etiopii, gdzie stanowi istotny element diety ludności lokalnej. Dotrwał do dzisiejszych czasów w praktycznie niezmodyfikowanej, formie i dzięki temu stale możemy czerpać korzyści z jego unikatowej charakterystyki.
Spośród wszystkich zbóż TEFF to najlepsza alternatywa żywieniowa dla chorych na celiakię, diabetyków i uprawiających sport. Etiopczycy spożywający TEFF kilka razy dziennie rzadziej zapadają na niedokrwistość, osteoporozę i cukrzycę.
Mąkę do naszych wyrobów sprowadzamy prosto z jej źródła - Etiopii.
Chleb to podstawa. Czasem jednak mamy ochotę na małe urozmaicenie i sięgnięcie po bułki. A nieraz… po prostu potrzebujemy szybko zjeść coś pożywnego. W naszej ofercie znajdują wypieki na większy i mniejszy głód.